Ta helgen tilbake!

høst i hagenEr du blant de som noen ganger lurer på hvor helgene, slik du husker dem, ble av?

Du vet, da helgen var noe for seg selv og ikke bare enda et par dager i rekka. Da fredagskveldene kanskje var kjærestetid, det var stas med hjemmelaget pizza og godteri på lørdagene eller kanskje er det søndagsfrokostene og søndagsturene du aller mest forbinder med helg.

I forumet vårt har vi hatt noen tråder om dette. Tråden “Operasjon: Redd helgen” ble også nominert i inspirasjonskonkurransen vår, siden flere opplevde den som en kjempeinspirasjon i forhold til akkurat dette. Anita skriver det så treffende i den tråden:

Da jeg var liten var det ikke noe snop bortsett fra det vi fikk for respektive 10,- – senere 20kr på butikken på lørdagskvelden, og det holdt i metervis. Familien koste seg sammen med hjemmelaget pizza, og tv-titting. Ingenting var som å krype litt tettere inn i armkroken til mamma eller pappa når det skjedde noe på Macgyver.. Søndagen fikk vi ofte hjemmelagde rundstykker med godt pålegg og egg. Det var denne dagen vi fikk lov til å spise sjokoladepålegg, men bare en skive, og vi fikk også drikke sjokkomelk om vi husket på det. Senere på dagen var det ofte tur sammen, hele familien, for så å komme hjem til en gryte som putret på ovnen, med tilhørende dessert.

Resten av tråden anbefales på det sterkeste. Det er mange gode idéer der for hvordan man kan “redde helgen” og vi var flere som kjente oss godt igjen i beskrivelsen av hvordan helgene gradvis har blitt mer og mer utvannet.

Kanskje kjenner du deg litt igjen også?

Hvor stas er det egentlig med lørdagsgodteri når man har hatt flere “hverdagslørdager” i dagene før? Og hvor daff kan man ikke føle seg når søndagen har hatt minimalt med innslag av frisk luft?

Nå som november står for tur tar vi tak i dette igjen og gjør det til vår egen novemberutfordring i forumet. Prosjektet har også fått en egen Facebookside for de som vil slenge seg på der.

Så hva vil det si å ta helgen tilbake? Vel, det er nok litt forskjellig for forskjellige folk. Noen er kanskje allerede godt i gang med å avgrense godtespisingen til lørdagene, men kunne tenke seg å gjeninnføre søndagsturen? (Uteloggen anbefales som inspirasjonskilde.) Andre vil kanskje begrense datatiden og øke familietiden. Eller kanskje kjøpe blomster vei hjem fra jobb på fredag og ta et deilig bad fredag kveld. Eller sette av ekstra tid til å pleie forholdet og ha en skikkelig kjærestekveld med levende lys, god middag og avslåtte pc-skjermer etter at ungene har lagt seg.

Hele poenget er at det som før var tydelige forskjeller på hverdager og helger for mange har blitt en litt grå, uformelig masse der godteskåla har blitt hverdagskost og helgene bare er passive dager med litt ekstra fri. Og tiden bare glipper mellom fingrene våre helt til det plutselig er mandag og travle dager igjen.

Så om du savner blomster på bordet og nyskiftet sengetøy når helgen kommer, eller kanskje at lørdagsgodtet faktisk er litt “fest” og ikke bare noe du spiser på autopilot og søndagsmiddagen inntas rundt bordet av folk som har røde kinn etter en søndagstur… Vel, uansett hvilket område du vil fokusere på, så er du hjertlig velkommen til å bli med.

Hva er en god helg for deg?

Fortell!

Relevant i bloggverdenen:

Legg gjerne igjen tips om andre blogginnlegg om temaet også.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Trackback(s)

  1. nov 3, 2010: from 11 tips for en bedre hverdag | InspirasjonOnline

Post a Comment

  • RSS Siste nytt fra forumet

    • En feil oppstod, og strømmen er antagelig nede. Prøv igjen senere.
  • Velkommen til InspirasjonOnline