Gi lommeboka en pause i ferien også

Det høres motstridende ut, ikke sant? Ferietiden er jo som regel den tiden man gjerne bruker litt ekstra. Litt veldig mye ekstra.

Hva med å plotte inn noen familieaktiviteter og dager i ferien som ikke innebærer høyt forbruk? Familiesamvær som også viser barna at det er mulig å ha det kjekt uten å betale seg gjennom hele dagen? For du er kanskje litt lei av forbrukskarusellen selv også?

Ut i naturen!

Ok. Så er du kanskje ikke et typisk villmarksmenneske, da. Men det trenger du heller ikke å være.

Sett av en dag (eller mer) til naturen. La de dyre badeanleggene være og ta med barna på badetur i naturen. Kanskje vet du om et bortgjemt badested du selv brukte mye da du var barn. Ta med barna og la de høre litt om hvordan du tilbrakte somrene da du var barn.

Du kan også kombinere dette med en piknik, der dere har med en deilig matkurv med frukt, baguetter og annet godt. Be med dere andre som også kunne tenke seg å finne på noe annet enn å bruke penger på en eller annen sommerattraksjon hele dagen. Kanskje har et vennepar eller noen andre du kjenner lyst til å være med. Sett av en dato og planlegg sammen. Hvem pakker hva?

Kikkert og en fuglebok kan være fint å ha med. La barna speide etter fuglearter og finne dem igjen i bøkene. Eller hva med å ha med en egen drage ut på et egnet sted en dag det blåser godt?

Blomster kan plukkes på turen og deretter presses og limes inn sammen med bilder fra turen i en egen liten minnebok fra sommerpikniken. Kanskje kan dere som er med på turen møtes igjen en annen dag for å lage en morsom minnebok sammen også.

Enten dere velger å la det bli med en dagstur eller har med telt å overnatte i, vil det bli en opplevelse både barn og voksne husker lenge. Dere vil ha fått brukt kvalitetestid sammen. Vekk fra kjøpepress, lange køer og en ekkel følelse av å ha brukt litt mer enn man planla den dagen. Kanskje dere til og med har fått senket skuldrene litt og fokusert på hverandre uten for mange distraksjoner.

Og det er vel det ferien egentlig skal handle om?

For flere tips om ferien kan du også lese i InspirasjonOnlines eget ferieforum eller denne bloggens kategori for ferie og fritid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post a Comment

  • RSS Siste nytt fra forumet

    • En feil oppstod, og strømmen er antagelig nede. Prøv igjen senere.
  • Velkommen til InspirasjonOnline