Frukttre med sjokoladetrekk

fruktbukettFrukt er godt. Sjokolade er godt. Sammen blir de en smaksopplevelse som kan være vel verdt tiden det tar å sette sammen et frukttre.

Slik gjorde vi det her i huset.

I tillegg til de spiselige varene brukte jeg en ren blomsterpotte, oasis fra blomsterbutikken og grillpinner.

fruktbukett

Jeg fylte den rene blomsterpotten med oasis og dekket over med plast. Som du kan se brukte vi først melkesjokolade, men vi valgte etterhvert også å fylle på med Firkløver siden jeg syntes de små nøttebitene ga det lille ekstra.

frukttre

Deretter var turen kommet til frukten. Blåbær og jordbær ble skylt, de stenfrie druene ble plukket av stilken sin og skylt osv. Frukt som skulle deles opp, ble delt opp og lagt klart. I tillegg hadde jeg “jukset” litt og kjøpt en ferdig oppskåret fruktsalat.

frukttre

Sjokoladen ble smeltet i vannbad. Det vil si at jeg hadde en kjele med vann som ble varmet opp på komfyren og en annen, mindre kjele oppi der igjen. Ved senere anledninger har jeg valgt at den mindre kjelen skal ha håndtak, siden dette er ganske kjekt å holde i når man skal røre rundt i sjokoladen. Man lærer så lenge man prøver. ;)

frukttre sjokolade i vannbad

Så var tiden inne for å tre frukten på grillpinnene. En pirkejobb som heldigvis minstemann gladelig deltok i. Appelsin, ananas, melon, bringebær, blåbær, stenfrie druer og jordbær. Jordbæret ble satt forsiktig på toppen av grillpinnen og deretter påført smeltet sjokolade. Vi prøvde først å dyppe i sjokoladen, man da hadde jordbærene en tendens til å ramle av. Så vi helte sjokolade møysommelig over med en skje istedet.

Tips: Blåbær og stenfrie druer er kjekt for å holde den andre frukten på plass, så det ikke sklir ned på pinnen.

frukttre med sjokolade

Det ferdige resultatet sto til avkjøling mens vi åt middag. Det trenger ikke nødvendigvis å stå så lenge. Jordbærene/frukten er jo ofte litt kjølig og sjokoladen stivner ganske fort.

Etter middagen ble frukttreet satt på bordet ved siden av det sedvanlige lørdagsgodtet. Du kan trygt si at frukttreet slo det vanlige lørdagsgodtet ned i støvlene.

frukttre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post a Comment

  • RSS Siste nytt fra forumet

    • En feil oppstod, og strømmen er antagelig nede. Prøv igjen senere.
  • Velkommen til InspirasjonOnline