5 juleforberedelser du kan begynne med nå

Det er høst og julen virker veldig langt borte. Det gjør den tilsynelatende for mange hvert år før man plutselig oppdager at den ikke bare er nærmere enn man trodde, men at de siste ukene før jul er full av så utrolig mange andre ting også.

Hadde det ikke vært deilig å bare ha igjen kosen og juleavslutningene når desember kommer? Kan man få til dette uten å kaste seg over julemarsipanen og henge opp julepynten?

I Julejournalen har vi så smått begynt nedtellingen til jul. Det er nå 16 uker igjen til julaften. Og enda kortere tid igjen til adventstiden begynner. Tiden fremover går fortere enn man skulle tro.

Her er 5 juleforberedelser du kan begynne med nå:

 • Begynn julesparingen. Jul koster penger. Det har flere av medlemmene av forumet vårt innsett. Hvorfor ikke starte den mer praktisk rettede julestria med øremerkede midler for nettopp dette? På Pengevett finner du et forslag til hvordan du kan komme i gang, slik at jula ikke påvirker hverdagsøkonomien din så altfor mye.
 • Planlegg adventskalenderen. Enten du har planer om en julekalender med små gaver eller en aktivitetsjulekalender, kan det være greit å notere seg idéer som dukker opp underveis. Kalendergaver og materiale til aktivitetskalenderen kan det også være lurt å være på utkikk etter, selv om du kanskje ikke aktivt går ut for å kjøpe dette enda.
 • Planlegg høstens håndarbeid. Dersom du har planer om å brodere en julekalender til barna eller kanskje snekre en lekekomfyr eller noe annet til barna,  kan dette være tiden for å legge planer, anskaffe utstyret du trenger og begynne så smått etterhvert. På den måten kan du kose deg med hobbyen din utover høsten samtidig som du sparer deg selv for stressende turer til kaotiske kjøpesentra.
 • Planlegg en opplevelse. Tivoliet i København sitt eget julemarked er en opplevelse verdt å få med seg, sies det. Ta med deg noen du er glad i og gjør julehandelen til en opplevelsesrik tur full av julestemning. Eller kanskje du foretrekker noe litt nærmere hjemmet? Da kan det være lurt å sjekke ut hjemmesiden til din nærmeste steinerskole. Finn frem skolens årsplan og hold av datoen for årets julemarked. Julehandel trenger ikke nødvendigvis være en slitsom tur til nærmeste kjøpesenter.
 • Kom i gang med declutteringen. Decluttering tar tid. Se for deg hvor mye bedre det vil være å forberede jul i et hjem uten alt det ekstra skrotet og der hver ting har sin plass. Kanskje finner du ting du kan selge, slik at julesparingen får en ekstra boost? I FlyLady-forumet vårt får du oppmuntring og inspirasjon underveis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comment(s)

 1. Mimre, mimre…

  Er det andre her som er så gamle at de husker dengang vi LAGDE julegaver til bestemor og bestefar, onkler og tanter?

  Vi pleide å lage juledekorasjoner av høstlyng og knallrøde tyttebær og sopp og greiner og bark, som vi satte sammen til et lite “landskap” – “bakken” var gipsmasse som vi feste det i. Råmaterialene må samles på høssturene i fjellet, før snøen kommer, og tørkes skikkelig så det ikke råtner.

  Vi ga bort hjemmelaget syltetøy, også – og det må jo lages når bærene modnes. De små glassene som skulle bli julegaver hadde naturligvis sin helt spesielle plass på hyllene i kjelleren.

  Også i dag – kanskje ENDA mer i dag – er det ingenting som gleder mer enn hjemmelagede gaver, og en del av det MÅ ordnes lang tid på forhånd.

  Ikke alle har bærhage, ikke alle går på fjelltur hver søndag, men kan velge andre typer gaver. For de som bor langt unna besteforeldre: Intet gleder bestemor mer enn en 15-20 minutters videorevy: “Petter fra jul til jul” – klippet sammen av alt det fireåringen, som nå har blitt fem, har drevet med i hverdagen, sommer som vinter. Det kan gjøres til en årlig tradisjon (og vil bli en fantastisk minnebok for Petter når han vokser opp, også!) For den som ikke er vant med videoredigering, kan det å bygge opp et fotoalbum gjennom året være et fint alternativ.

  (Både videorevy og års-fotoalbum er en flott familieaktivitet hele året, med en ekstra oppgiring når det skal “kvalitetssikres” som julegave til bestemor!)

  Osv. osv. osv. Selvfølgelig foregår det meste av gaveproduksjonen de to første adventsukene, men egenproduserte gaver tar tid! Selv om vi ikke nødvendigvis MÅ starte tidlig f.eks. med å sette sammen videoklipp eller bilder, vil vi være glad for at vi ikke utsatte det når adventstiden kommer!

  j b | sept 27, 2008 | Reply

 2. Må ærlig innrømme at jeg ikke tenker stort på julen enda… men det er slettes ikke dumt å gjøre det.
  Ja, kanskje jeg burde begynne å tenke litt på kalendere, etc.

  Monica | sept 3, 2009 | Reply

 3. Ja, det er lett å glemme at julekalenderen starter noen uker før jul. ;)

  admin | sept 3, 2009 | Reply

Post a Comment

 • RSS Siste nytt fra forumet

  • En feil oppstod, og strømmen er antagelig nede. Prøv igjen senere.
 • Velkommen til InspirasjonOnline