13 tips for en bedre hverdag

kaffehjerteI skrivende stund er vi i full gang med “Ta helgen tilbake”-utfordringen her på InspirasjonOnline. Det betyr ikke at hverdagene må bli grå og kjedelige.

Her er 10 tips for hvordan du kan gjøre hverdagene bedre underveis:

1. Gjør kveldsmaten enda bedre

Bak grovbrød eller grove rundstykker og servér nybakt, lunka brød med godt pålegg. Tenn gjerne et stearinlys og gjør kveldsmåltidet til en samlingsstund rundt bordet.

rundstykker

2. Gi deg selv litt skjermfri

Skru av tv og datamaskin og kos deg under et lunt pledd med en god bok og en kopp te eller kakao.

3. Frisk luft

Gå en kveldstur. Går du alene kan du kanskje ha god musikk på øret. Har du litt store barn kan dere kanskje gå tur sammen. Eller hva med å avtale en kveldstur med en venn eller din bedre halvdel om det lar seg gjøre? Det er mange gode samtaler man kan ha mens man går kveldstur sammen. Har du hund blir nok denne ekstra glad for å få bli med. Er det ruskevær eller litt kaldt kan du jo se kveldsturen som en effektiv måte å øke kvaliteten på innetiden når du kommer inn igjen også. Mulighetene er mange.

turbilde

4. Gjør litt ekstra ut av matpakka

Det at du skal droppe hverdagslørdagen vil ikke si at det må være kjedelige lunsjer. Kjøper du f.eks. en Bendit-boks (en rund boks med liten gaffel festet i lokket) for 12,50 på Rema 1000 er det mange muligheter.

For eksempel:

  • Pastasalat med kylling
  • Oppskårede grønnsaker
  • Wraps med et tynt lag Philadelphia-ost, salat, kalkunpålegg, paprika og alfalfaspirer? Eller hva med Philadelphiaost med gressløk, salatblad og røkelaks?
  • Oppskåret frukt til å ha til brødmaten

matpakker

5. Egenomsorg

Bruk tid på badet om kvelden og nyt det å ha god tid. Om du har badekar kan du synke ned i et velduftende bad. Gjør det litt hyggelig på badet først ved å rydde unna eventuell rot. Ta en hårkur, farg håret eller gi ansiktet en god peeling. Egenpleie trenger ikke å kun skje i hui og hast om morgenen.

6. Kjøkkentjeneste med hyggelige konsekvenser

Gjør kjøkkenet klart for neste morgen. Et velkjent FlyLady-prinsipp, men også en god vane for andre som ikke bruker denne metoden. Et ryddig kjøkken med shina oppvaskkum gir en betraktelig bedre morgen neste dag. Bare se på bildene i et av innleggene i “Før/etter-tråden” i forumet. Hvilket kjøkken ville du helst ha stått opp til om morgenen?

7. Vær forberedt!

Legg frem klær og andre ting du trenger neste dag før du legger deg om kvelden. Det er utrolig hvor mye klarere man kan være i toppen når man ikke nettopp har snublet ut av sengen og skal lete etter noe.

8. Gjør hverdagen bedre for andre

Spør deg selv hva du kan gjøre i dag for å gjøre hverdagen bedre for noen du er glad i. En klem til din bedre halvdel, ekstra oppmerksomhet til barnet ditt eller kanskje en hyggelig telefonsamtale til noen du bryr deg om. Ekstrapoeng for praktiske oppgaver!

9. Anerkjenn dine triumfer

Ta et par minutter på slutten av dagen for å tenke gjennom og gi deg selv et klapp på skulderen for det du faktisk fikk til i dag. Vi har så altfor lett for å henge oss opp i det vi ikke fikk gjort, men du har nok garantert gjort noe bra også. Fokuser på det!

10. Gjør noe du har utsatt

Tenk babysteps! Enten det er en telefon du skulle ha tatt, en regning du skulle ha betalt eller noe annet på “to do-lista” som har blitt overveldende. Gjør én ting. Sett av 15 minutter. Jeg lover deg at det å gjøre litt gir en langt bedre følelse enn å føle seg overveldet av alt og ikke gjøre noe. Det er godt å komme i gang.

11. Trøstespar

Du har kanskje hørt om (og erfart?) trøsteshopping og trøstespising. Vel, på Pengevett har medlemmene i forumet kommet på et nytt ord: “Trøstesparing”. De fleste der sparer til buffer, en ferie eller noe annet. Føler du deg litt lei, blakk eller kanskje bare langt unna målet ditt? Vel, det flere har oppdaget er at det å logge inn i nettbanken og overføre noen kroner til sparekontoen gir god trøst. Enten det er 6 eller 600 kroner. Du er enda et babystep nærmere målet og i motsetning til trøstespising- og shopping er det liten fare for anger etterpå også.

“Hverdagslørdagene” koster, så her kan du finne penger for trøstesparingen din. Går du forbi sjokoladehylla uten å kjøpe den 20-kroners sjokoladen du ellers ville ha spist en vanlig hverdagskveld, så overfører du 20 kroner til sparekontoen. Det samme gjelder dersom du går istedet for å kjøre et sted, henger opp en klesvask istedet for å bruke tørketrommel osv. Tro det eller ei, men sparing kan være gøy. Særlig når du ser resultatene av det! (For ekstra motivasjon kan du jo delta i sparetrådene i forumet. Advarsel: Det er en viss avhengighetsfare, har jeg hørt. ;) )

fellessparing

12. Søvn

Unn deg selv litt ekstra søvn. Gjerne etter kveldsbadet eller en god og varm kveldsdusj om du vil. Kryp nydusjet- eller badet ned under dyna med en god bok og les litt før søvnen tar deg. Obs! Husk søvnen. Boken vil være der i morgen også, så det gjelder å ikke bli liggende og lese til langt på natt. En god natts søvn kan gjøre underverker for den påfølgende hverdagen.

13. Ta en tur i svømmehallen

Har du en svømmehall i nærheten kan en tur dit være med på å “oppgradere” en helt vanlig hverdag. Enten du drar sammen med noen eller alene. Hva med å slå deg sammen med noen og dra til svømmehallen sammen, for deretter å dra hjem til en av dere for et hyggelig kveldsmåltid med lys på bordet og varm drikke i koppen?

bade

Du har sikkert noen flere forslag til hvordan man gjør hverdagen litt bedre. Fortell gjerne om det i kommentarfeltet her.

Ha en fortsatt god hverdag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Trackback(s)

  1. nov 3, 2010: from Ta helgen tilbake! | InspirasjonOnline

Post a Comment

  • RSS Siste nytt fra forumet

    • En feil oppstod, og strømmen er antagelig nede. Prøv igjen senere.
  • Velkommen til InspirasjonOnline